Hvem er best i bakken?

Hvem blir best i 2017 

Blant kvinnene, så er det fortsatt Julie Karlsen som har rekorden på 29:00,

KHL_2974

 


 

 

 

 

mens det ble ny løyperekord i fjor bland mennene med 23:43 av Glenn Thomas Martinsen

 

 

Dette kommenterte Karlsen-gjenget før løpet i 2013

Den åttende juni arrangeres Vesterålens første «skikkelige» bakkeløp. Even Magnar Hanssen står i bresjen for arrangementet Hallartinden Max, og håper at idrettsfolket i regionen vil slutte opp om initiativet.

– Dette blir både Vesterålens vakreste og tøffeste motbakkeløp. Jeg er glad for å kunne fortelle at vi har fått en god del påmeldinger allerede. Blant andre har skiløperne Willy Vatndal og John-Eirik Karlsen meldt at de kommer. John-Eirik har forøvrig med seg døtrene Marthe og Julie, som vi vet er svært godt trent. Trond Løkke er kjent for å kunne ta seg raskt oppover fjellsidene, så det blir spennende å se hvordan han gjør det, sier Even, som også varsler om at en god del utfordrere har meldt seg for å løpe de bratte bakkene.

– Jeg synes det er veldig artig at det endelig blir et løp som dette her i nærheten. Det har manglet. Dette løpet tar vi som oppkjøring mot neste års skisesong, så det blir en del av planen. Jeg er faktisk oppvokst ved foten av Hallartinden, så der har jeg slitt meg opp mange ganger, sier John-Eirik Karlsen, som i dag bor på Melbu.

– Det er stor forskjell på å løpe langs vegen mot det å løpe oppover fjellet? – Ja, helt klart. Du bør ha trent på å løpe oppover. I et slikt løp løper man med melkesyre fra start til mål, og det er temmelig rått. Det handler mye om teknikk også. Man må kappe inn stegene, og også tenke på fottøyet. Det kan være en overraskelse for noen å kjenne på forskjellene på et vanlig løp og på et bakkeløp, advarer Karlsen.

– Vinner du løpet? – Nei, det… Jeg løper det jeg klarer, så får vi se når vi kommer opp. Men jeg tviler. Alderen begynner å gjøre sitt, og det er mange som nok kan ha talent for å løpe oppover. Det er unggutter i 16-18-årsalderen som kan overraske. De er lette i kroppen, så dette blir spennende, sier Karlsen.

– Vi vil nok bruke rundt 25 minutter på løpet, tror han.

Karlsen er helt blank på hvem han tror er regionens beste motbakkeløper. Årsaken er at det rett og slett knapt har vært noen tilsvarende løp i regionen. Den som klarer å tyne seg mest mulig i løpet av den tiden det tar å komme opp vil vinne, spår han.

– Du er fortsatt sterkere enn jentene dine på et løp som dette?

– Når det kommer til et løp som dette er jeg nok fortsatt foran. De er i ferd med å ta meg igjen på kortere, raske distanser på ski, men jeg håper å enda være foran en god stund når det gjelder løpingen.

– Det er forøvrig et supert initiativ fra Even, dette løpet. Jeg håper riktig mange melder seg til å være med på arrangementet, sier John-Eirik Karlsen.